SOOD, CHEE YONG & ASSOCIATES - KOMEDI

Monday, September 20, 2010

LUANGKAN MASA ANDA UNTUK MENONTON KARYA TERBARU SAYA, DRAMA KOMEDI 13 EPISOD 'SOOD, CHEE YONG & ASSOCIATES' DI RTM 1 MULAI 21 SEPTEMBER 2010, SETIAP HARI ISNIN, SELASA & RABU JAM 9.00 MALAM. ANTARA PELAKUN YANG TERLIBAT ADALAH WAN ELYAS DAN JEHAN MISKIN.

SINOPSIS - KISAH DUA PEGUAM YANG BERLAINAN PRINSIP DALAM MENEGAKKAN KEADILAN MELALUI FIRMA GUAMAN MASING-MASING. SEORANG BERANGGAPAN BIDANG GUAMAN ADALAH JALAN UNTUK MENEGAKKAN KEADILAN DAN SEORANG LAGI BERANGGAPAN BIDANG GUAMAN ADALAH JALAN UNTUK MEMBUAT DUIT SEBANYAK MUNGKIN.PERBALAHAN SESAMA MEREKA AKHIRNYA MEMBAWA MEREKA TERPERUSOK KE DALAM LOKAP POLIS.

Saya sendiri sebagai penulis skrip turut berlakun dalam drama ini memegang peranan sebagai Tuan Majistrate.[Note : Sood, Chee Yong & Associates adalah merupakan sambungan
dari telemovie Sood & Associates sebelum ini. Cuma untuk drama episod kali ini pelakun lain diambil memegang watak utama 'Sood' yang dulunya dipegang oleh Buzen]

SELAMAT MENONTON


Peguam-peguam yang di'sumbat' ke dalam lokap polis.

Wan Elyas

Jehan Miskin

Comments

3 Responses to “SOOD, CHEE YONG & ASSOCIATES - KOMEDI”
Post a Comment | Post Comments (Atom)

author faethal said...

Salam Zabidi,
Wah! Berlakon sebagai majistrate...mudah la bagi saudara yang memang seorang majistrate suatu ketika dahulu.

September 21, 2010 at 9:07 PM
o0Og said...

salam
sy dh tgh drama ni. klakar. lakonan pelakon laki mmg best, tambah2 si sood 2. tp, pelakon pompuan cm kureng skit. latifah 2 cm watak2 biasa pompuan yg slalu de kt tv. cmne nk ckp ek. ermm..dia xde style lakonan sdri. xunik utk penonton igt watak 2.
anyway, good job bro! :)

September 23, 2010 at 1:54 PM
Anonymous said...

salam.
hmm..sy suka la dengan lagu tema dia.
boleh x saya dapatkan lagu tu secara PERCUMA???
DIMANA????
sekian.

Shoots trg.

September 29, 2010 at 8:33 AM